Om Bubben

Min karriär började när jag var 10 år. Jag var väldigt idrottsintresserad och höll på med många olika idrotter, såsom fotboll, slalom, pingis och tennis. Det var dock inget som slog motocrossen, den var speciell.

Vid 15 års ålder vann jag min första tävling i MK Jämke. Jag körde 125 U på den tiden och min kurva gick ganska snabbt uppåt. Från att ha legat längre bak i fältet så var jag helt plötsligt uppe i täten.
Min första VM-tävling körde jag i Tyskland som 18-åring. När jag fick se banan så förstod jag att motocross inte var en lätt sport och att det krävdes hårt arbete för att bli riktigt bra. Jag kvalade in på gränsen och min internationella karriär tog fart.

1990 vann jag min första SM-titel på en Kawasaki 250cc. Detta år blev jag även stabil i VM efter att ha åkt bergochdalbana i två år. Min bästa placering i VM detta år var en 5:e plats i Lommel, Belgien.
Åren 1991-94 bytte jag till 500cc. Det var lättare sagt än gjort. Då krävdes det lite mer hjärna och muskler för att hantera maskinen. Jag var dessutom tvungen att ändra spårval och i viss mån teknik. Men det var väldigt roligt när jag började lära mig.

Jag körde även en hel del supercross under dessa år, med tre SM-guld och en hel del framskjutna placeringar internationellt. SX var också väldigt roligt och stämningen på dessa tävlingar är något jag saknar idag.
Höjdpunkten på min karriär kom 1994 då jag vann VM-titeln i 500cc. Detta var en perfekt säsong då det mesta gick min väg. Jag vann även SM i 250-500cc, samt nordiska mästerskapet i SX detta år.

1995 kraschade jag i en SX-tävling i Leipzig och tyvärr tog min resa som aktiv slut. Jag gjorde många försök att komma tillbaka eftersom jag bara var 25 år när jag slutade, men det gick tyvärr inte. Idag arbetar jag istället som tränare och fastighetsskötare.

Film från VM-säsongen -94

Se film från VM-säsongen -94

Om företaget

Marcus Hansson Racing startades 1993 i takt med att jag blev en bättre förare. Företaget ägs och drivs av mig, Marcus. Idag jobbar vi med att hjälpa andra förare att utvecklas i rätt riktning.

 

Om Bubben

Fakta

Namn:
Smeknamn:
Bor:
Född:
Yrke:
Familj:
Favoritbana:

Marcus Hansson
Bubben
Borås, Sverige
18 oktober, 1969
MX-tränare, fastighetsskötare
Singel
Namur, Belgien